לכל שאלה תשובה

העברת הפסדים שבידי איגוד מקרקעין שמתפרק

השאלה:

2 חברות בעלי מגרש הקימו חברה חדשה בה החברות הינן בעלי מניות . העבירו את המגרש לחברה החדשה תמורת מניות לפי ס104 ב לחוק עידוד השקעת הון, שילמו מס רכישה מופחת. כעת, היות ולא עמדו בתנאים של החוק עידוד השקעת הון, הם רוצים לבטל את העסקה ולהחזיר את המגרש לחברות הראשונות ולפרק את החברה החדשה. כעת הצטבר הפסד בסך כ-900,000 ש"ח בחברה עקב השקעות עבור בניה, איך ניתן להעביר את ההפסד לבעלי מניות כדי שלא ילך לאיבוד?

תשובה  

לטעמי לא ניתן יהיה להעביר את ההפסד כמות שהוא מהחברה החדשה שמתפרקת לבעלי המניות אלא רק בחישוב הפסד הון בפרוק לפי סעיף 93 לפקודת מס הכנסה (נוסח חדש), התשכ"א-1961 (להלן: "הפקודה") שחל גם על איגוד מקרקעין, ושבמסגרתו נקבע בס"ק א(2) שאם המכירה מבוצעת במסגרת העברת נכסים על ידי המפרק מחבר בני האדם המתפרק לחבר בו, תחשב התמורה כפי שהייתה ביום המכירה. קרי – במועד קבלת ההחלטה על פרוק החברה, יראו את המגרש כנמכר לבעלי המניות בחברה על בבסיס השווי באותו היום של הקרקע והבנוי עליה, והכל בהתאם להוראות הקבועות בסעיף 104ה לפקודה וזאת לאור כך שהקרקע הועברה לחברה בעבר בפטור ממס לפי סעיף 104ב לפקודה. יצויין, כי בהעברת זכויות באיגוד מקרקעין במסגרת פירוק לבעלי המניות בפטור לפי סעיף 71 לחוק מיסוי מקרקעין, חישוב המס יעשה על פי ההוראות הקבועות בסעיף 93(ב2) לפקודה. כאן נשאלת השאלה – האם ההוראות שבסעיף 93(ב2) גוברות על ההוראות שבסעיף 104ה לפקודה, לשאלה זו נדרש דיון מעמיק. 

המשיב עו"ד ורו"ח סיימון יניב ממשרד עורכי דין  סיימון יניב ושות ' , המתמחה במיסוי ישראלי ובי"ל, בהיבט האזרחי והפלילי, יוצא רשות המיסים ופרקליטות מיסוי וכלכלה. אתר המשרדYaniv-tax.co.il :  ;  נייד:052-3701370 

התשובה אינה מהווה תחליף לייעוץ משפטי, והמשיב אינו אחראי לתוצאות השימוש בה. אין באמור כדי להוות ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי ואין באמור כדי להוות מענה לנסיבות מקרה קונקרטיות ו/או ספציפיות, לחוות דעה או להביע עמדה ביחס למקרה מסוים.

הרשמו למגזין שלנו

פוסטים נוספים

WhatsApp chat