ב-10.3.2022, פרסמה חטיבת הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל טיוטת חוזר בנושא "ניהול סיכוני איסור הלבנת הון ואיסור מימון טרור".
טיוטת החוזר, למעשה מעדכנת את מדיניות נוהל בנקאי תקין (נב"ת) 411 ומשנה את המדיניות לקבלת כספים (פיאט) שמקורם ממימוש מטבעות דיגיטליים. על פי טיוטת החוזר התאגידים הבנקאיים נדרשים לבצע הערכת סיכונים ולקבוע מדיניות ונהלים להעברות כספים שמקורם קשור במטבעות דיגיטאליים בהתחשב בזהות המחזיק בהם ונותן השירות במטבע הדיגיטאלי.
במקרים בהם נותן השירות קיבל רישיון למתן שירות בנכס פיננסי מהממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון או לכל הפחות אישור זמני לפעילות ושחל על פעילותו צו איסור הלבנת הון, הבנקאים ידרשו לבחון כל מקרה לגופו וזאת חלף סירוב גורף למתן השירות כפי שהיה נהוג עד כה על ידי הבנקים.
במסגרת הבדיקות הבנקאים ידרשו לברר את מקור הכספים ששימשו לרכישת המטבע הדיגיטאלי ואת המסלול שעבר המטבע הדיגיטאלי ממועד רכישתו ועד להמרתו לכסף פיאט שאותו מבקשים להפקיד בחשבון הבנק וזאת בין היתר באמצעות הסתמכות על גורם מוסמך המומחה בתחום מטעם הלקוח (עו"ד או רו"ח) שבדקו ואישרו את מקור ונתיב הכספים.
למשרדנו ניסיון רב בהתנהלות מול גופים פיננסים להסדרת הפקדות כספים שמקורם במטבעות דיגיטאליים ונשמח לסייע ללקוחות שנדרשים לליווי בתהליך.